Resekcija nosnega pretina, mukotomija desno radiofrekvenčna v lokalni anesteziji.

April 22, 2012 Avtor: admin Kategorija: fizkultura

operacija nosnega pretina

Gaza je čudno nameščena ker sem si jo zamenjal sam. Sestre to naredijo veliko bolje.

Teden dni po tem, ko sva se vrnila iz La Palme me je čakala manjša operacija. Že več let, ne desetletij, me moti dihanje skozi nos. Dejansko sem na desno nosnico že res stežka sploh kaj vdihnil. Leva je bila malo boljša vendar še vedno slabo prehodna. Posledično sem imel v nosu ves čas sluz in izgleda kot, da bi bil ves čas prehlajen. To me je motilo tudi pri športu saj mi pri povečani aerobni aktivnosti avtomatično začne teči iz nosu. Ponoči lahko diham samo skozi usta in imam zjutraj podoben občutek kot, da mi je nekdo v usta stresel vrečo peska. Skratka imel sem dovolj in 12.01.2012 sem odšel na pregled. Po zaužitju kokaina!!! (v nos ti vstavijo kokain, da ti omrtvičijo tkivo) in pregledu mi je doktor dal naslednjo diagnozo: manjša krista pretina obojestransko spredaj, v zgornjem zadnjem delu pretin zavije v desno, na tej strani je posledično majhna srednja nosna školjka. Izrazit zadebeljen pa je predvsem rep desne nosne školjke. Epifarinks prost.
Mnenje: Indicirana je operativna korekcija nosne pregrade ter mukotomija spodnje školjke desno v lokalni anest.

04.04.2012 se imel opeacijo in lahko povem, da je popolnoma neboleča. Operiral me je Jure Urbančič. Kot ponavadi v našem zdravstvu sem pogrešal več komunikacije med pacientom in doktorjem. Sicer je to skoraj nemogoče izvesti, kajti operirajo kot po tekočem traku in svaka čast, da sploh zmorejo. Med operativnimi posegi pa se morajo ukvarjati še z marsičem drugim. Pred operacijo pa mi je doktor vse lepo in počasi razložil in med operacijo za vsak korak pojasnil kaj bo storil. Po operaciji so zoprni samo tamponi, ki jih moraš imeti v nosu dva dni. Tamponi so precej široki in nos ti dobesedno “zabašejo”. Dva dni malo “papcaš” tablete proti bolečinam in to je to. V bolnici sem dvakrat prespal in pohvaliti moram sestre in hrano. Na razpolago je celo meni za vegeterijance kar je super. Vsi Slovenci bi se morali boriti za ohranitev zdravstva kot ga imamo. Teh pravic ne smemo zgubiti. Jebeš Ameriko. kdor hoče to naj gre tja.VOZI!!!
Kakšen pa je napredek zaenkrat težko rečem. Prehod zraka je že boljši, imam pa še precej težav s sluzom, ki še vedno pridno polni nos. Sedaj redno spiram nos s slano vodo in čakam na boljše čase.

operacija nosnega pretina na ORL.

Po operaciji jemo tablete in čebljamo.

1 komentar “Resekcija nosnega pretina, mukotomija desno radiofrekvenčna v lokalni anesteziji.”


  1. peter pravi:

    Sluz v nosu velikokrat kaže na kronično dehidracijo telesa in posledično zastrupljenost telesa. To se lahko odpravi z detox programom ali spremembo stila življenja. Manj packarij in več organskih živil, tekočin, gibanja.

    1


Komentiraj