S kolesom okoli Goteniške gore.

Junij 11, 2011 Avtor: admin Kategorija: kolesarjenje

Po enomesečnem premoru zaradi delovnih obveznosti, ko nisem uspel zbrati dovolj energije in volje za kakšen bolj resen športni podvig sva se v soboto z Mojco podala na krožno pot okoli Goteniške gore. Pred leti sem jo že prevozil z Marjanom in Gregorjem. Pot najprej pelje po asfaltni cesti čez Gotenico in Kočevsko Reko in v Borovcu zavije desno kjer se po nekaj kilometrih odcepi makedam, ki nas popelje čez Goteniško Goro pod Goteniški Snežnikom do vasi Draga. Iz Drage nadaljujemo proti Grdim lazom, obrnemo proti Glažuti in se vrnemo nazaj na cesto Grčarice-Gotenica. Pot priporočam vsem, ki radi kolesarijo po gozdovih v miru in tišini, saj nisva srečala niti enega kolesarja in le tri avtomobile. Ujela pa naju je tudi manjša nevihta, ki sva jo prevedrila pod mogočno smreko in dež je le stežka prišel do naju. Vsekakor pa je dobro vedeti, da tu živijo tudi medvedi, in vsake toliko časa zazvoniti z zvoncem ali kako drugače opozoriti na svojo prisotnost. Na poti se lahko najeste gozdnih jagod in naberete tudi kakšno gobo, ki pa jih sedaj še ne bilo. Pot je dolga cca.64 km, povzpnemo pa se do višine cca 1000 m. Podroben opis pa lahko najdete v knjigi Veliki kolesarski vodnik po Sloveniji, avtor Igor Maher.

2 komentar “S kolesom okoli Goteniške gore.”


 1. marjan pravi:

  ooooo!! moja prva tura s kolesom je bila to in to s sposojenim-mojcinim! takrat sem tudi prvic in zadnjic oblekel pajkice! hehehehehe
  takrat smo ga kar malo zabluzili se spomnim ampak dbest je bilo!
  no, ta mesec pa midva tudi dirjava s kolesi po brooklynu! ravno danes me je policist ustavil in: WHY ARE YOU ON THE SIDEWALK? tu je namrec prepovedano po plocniku biciklirati..ne vem samo zakaj, saj so itak tko siroki, ampak law is law! sledi moj odgovor da grem v stacuno in da sem moral s ceste na plocnik, ker stacuna ni na cesti ampak na plocniku! on: WHERE DO YOU LIVE? jaz pokazem z roko, ker je bilo dobesedno za vogalom HERE. on: WHERE IS HERE?? jaz: 374 manhattan avenue. on: HAVE YOU ANY ID ON YOU? JUST TO KNOW IF YOU’RE TELLING THE TRUE! jaz mu dam slovensko osebno, kjer valjda ni tega naslova… HOW LONG ARE YOU IN US? recem 19 days. s partnerjem se spogledata in nasmehneta, mi vrne osebno in: GET OFF THE SIDEWALK!
  😉

  1
 2. marko pravi:

  pa to je Amerika (:, uživajta.

  2


Komentiraj