Slavnik in timijan.
Prejšnjo nedeljo sva si zaželela lagoden kolesarski izlet in odpravila sva se na Slavnik. Vzpon sva začela v Kozini in se po lepem makedamu ( zgornji del je malo bolj divji ) pripeljala do koče na Slavniku. Vzpon nama je vzel okoli uro in 15 minut.
Pri koči sva “pospravila” jabolčni zavitek in zaradi velike gneče hitro odbrzela v dolino.
Nadaljevala sva po markirani poti v Prešnico in se vmes vrgla v visoko in mehko travo, ki naju je popeljala v rahel dremež in odklop možganov.
Na poti nazaj sva se ustavila na čudovitem južnem pobočju Slavnika in nabrala timijan. Sedaj mi visi v kuhinji in kadar kuham, samo zagrabim vejico in že je v loncu ali toastu ( v toastu se znajde še slavni paradižnik papavero, sir in bazilika.) V Kozini sva spila še dva kapučina, ki sta bila za razliko od ljubljanskih “lužic” prav okusna. Ah kako prijetno…
Izjemen spust iz štrudla na kapučino 🙂 Priporočam!
1